Whiskyvel készül az egyik legfinomabb narancslekvár, mutatjuk, hogyan!

Még tart a déligyümölcsök szezonja, dobj össze egy kis adag narancslekvárt, ami még izgalmasabb, ha egy adag whisky is kerül bele. Ebben a változatban akár egy különleges sajttálon is megállja a helyét.

Vajas kenyéren és sajttálon is finom.
Vajas kenyéren és sajttálon is finom.EasyBuy4u

Hozzávalók

  • 1 kiló narancs
  • 5 ek. whisky
  • 16 deka cukor
  • 1 liter víz
  • zselésítő
Recept idők

Elkészítés:

Éles késsel vágd le a narancs héját (a fehér része ne kerüljön bele), és vágd apró csíkokra. A narancsok levét facsard ki. A vízben főzd, amíg megpuhul, majd add hozzá a narancshéjat és a cukrot, és főzd 15 percen át. Add hozzá a whiskyt, és ha biztosra akarsz menni, egy kiló narancshoz való zselésítőt, majd töltsd steril üvegekbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek