Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

A vegán és növényi alapú desszertek azért jók, mert általában sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos, sütőben készült édességek. Ez a klassz csokihab nálunk egy réteg narancslikőrrel elkevert narancslekváros réteget is kapott, a tetején lévő tejszínhabhoz pedig egy bionarancs héját is hozzáadtuk. És még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá.

Naranccsal még finomabb.
Naranccsal még finomabb.pepifoto

Hozzávalók

Az avokádós réteghez

  • 1 nagyobb darab puha avokádó (vagy 2 kisebb)
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 nagy mokkáskanál instant kávé egy evőkanál meleg vízben feloldva
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 darab vanlíiarúd kikapart magja

A habhoz

  • 2 deci tejszín felverve
  • 2 evőkanál narancslekvár
  • 0.5 darab bionaracs héja

A két réteg közé

  • 2 evőkanál narancslekvár
  • 0.5 darab narancs kifacsart leve
  • 0.5 darab bionarancs héja
Recept idők

Elkészítés:

Az egész desszerthez mindössze annyi dolgod lesz, hogy a 3 réteg hozzávalóit eldolgozod egymással, majd rétegenként poharakba kanalazod. Előbb a puha avokádót az ízesítőivel, aztán a narancslekváros réteg következzen, végül a tejszínhabot dolgozd el a lekvárral és narancshéjjal. Ebben a sorrendben rétegezd poharakba, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek