Isteni desszert, amit nyári almából is összedobhatsz: almás-fahéjas morzsasüti

Gyorsan elkészül, és nem kell mellette állnod: csak összeállítod a tésztát egy aprítógépben, majd ropogósra sütöd az almaszeletek tetején.

Nem a legszebb, de nagyon finom.
Nem a legszebb, de nagyon finom.StephanieFrey

Hozzávalók

Az almás raguhoz

  • 6 darab alma felkockázva
  • 1 nagy ek. vaj
  • 1 tk. fahéj
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 ek. liszt
  • 5 ek. barna cukor

A tésztához

  • 12.5 deka vaj kockákra vágva
  • 1 deka liszt
  • 3 ek. zabpehely
  • 3 nagy ek. cukor
  • 1 csapott tk.
  • 1 tk. sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd össze a vajon a lisztben megforgatott almát egy serpenyőben a többi hozzávalóval, közben a morzsás tészta alapját is állítsd össze. Tedd az almákat egy kisebb jénaiba, majd szórd a tetejére a tésztát. 25 perc alatt süsd készre, majd langyosan, vaníliafagyi mellett tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek