Szeletelt és reszelt sajttal is finom.Alleko
Hozzávalók
- 15 dkg reszelt sajt a tálaláshoz
- 2 darab tojás
- 3 nagy ek. liszt
- 5 nagy ek. zsemlemorzsa
- 2 nagy szelet sertésborda- vagy karaj
- 25 dkg csiperkegomba
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
- 30 dkg makarónitészta
- 10 dkg császárszalonna felkockázva
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 dl passzírozott paradicsom vagy marinara szósz
- olaj a sütéshez
- 10 dkg sonka felkockázva
Elkészítés:
A sajtot reszeld le, a tésztát főzd meg lobogó, sós vízben 10 perc alatt.
A húst rántsd ki: fűszerezd meg, majd forgasd meg előbb lisztben, tojásban és a morzsában, majd alacsony lángon süsd készre.
A hagymát 2 evőkanál olajon pirítsd üvegesre, majd adj neki a gombával, sonkával és szalonnával 6 percet. Add hozzá a paradicsomot és fűszerezd, majd keverd el benne a tésztát. Ha megvan a tésztás alap, pakold meg reszelt sajttal, és tálald azon a húsokat.