A milánói borda otthon még finomabb, mutatjuk a legegyszerűbb receptet

A milánói borda egy kicsit fúziós elegye az olasz konyhának és annak a magyar alapvetésnek, hogy rántott hús nélkül az ebéd meg sem történt.

Szeletelt és reszelt sajttal is finom.
Szeletelt és reszelt sajttal is finom.Alleko

Hozzávalók

  • 15 dkg reszelt sajt a tálaláshoz
  • 2 darab tojás
  • 3 nagy ek. liszt
  • 5 nagy ek. zsemlemorzsa
  • 2 nagy szelet sertésborda- vagy karaj
  • 25 dkg csiperkegomba
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 30 dkg makarónitészta
  • 10 dkg császárszalonna felkockázva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 dl passzírozott paradicsom vagy marinara szósz
  • olaj a sütéshez
  • 10 dkg sonka felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, a tésztát főzd meg lobogó, sós vízben 10 perc alatt. 

A húst rántsd ki: fűszerezd meg, majd forgasd meg előbb lisztben, tojásban és a morzsában, majd alacsony lángon süsd készre. 

A hagymát 2 evőkanál olajon pirítsd üvegesre, majd adj neki a gombával, sonkával és szalonnával 6 percet. Add hozzá a paradicsomot és fűszerezd, majd keverd el benne a tésztát. Ha megvan a tésztás alap, pakold meg reszelt sajttal, és tálald azon a húsokat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek