Mézeskalács-tiramisu pohárkrém - akár ünnepi desszert is lehet belőle

Olyan, mint a tiramisu csak még finomabb, még ünnepibb és ehhez túl nagy húzásokra sincs szükség csak néhány fűszerre. Ha könnyen szeretnéd megúszni a karácsonyi desszertet, mentsd el ezt a receptet, készítsd el és tálald a legszebb desszertespoharaidban.

GettyImages-1271765618
krblokhin

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 darab babapiskóta
  • 25 deka mézeskalács durvára összetörve
  • 40 deka mascarpone
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 nagy tk. mézeskalács-fűszerkeverék
  • 4 nagy ek. porcukor
  • 1 mk.
  • 0.5 deci amaretto
  • 1 nagy bögre kávé
  • 2 ek. méz
Recept idők

Elkészítés:

A babapiskóta felét mártogasd a kávéba, majd mehet a poharak aljába. Arra kanalazd a tört mézeskalácsot. A többi hozzávalóból turmixban keverj sűrű krémet és annak a felét is adagold a poharakba. 

Erre jöhet a következő adag babapiskóta, majd újabb adag krém. A legvégén mézzel, tejszínnel és egy-egy mézeskaláccsal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek