Mézes-narancsos szilva – köretként és desszertalapnak is remek

A legjobb, ami a szilvákkal történhet, vitán felül a szilvás gombóc, de a nagyáruházakban ilyenkor is akad belőlük, így nem érdemes kihagynod ezt a klassz ragut, ami egy kanál vaníliafagyival remek nyári desszert, egy szelet csirkemell vagy grillezett mozzarella mellett izgalmas vacsora lesz.

A legegyszerűbb, ha görög joghurt tetejére kanalazod, de sütemények tetején is finom.
A legegyszerűbb, ha görög joghurt tetejére kanalazod, de sütemények tetején is finom.manyakotic

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka kimagozott szilva félbevágva
  • 1 tk. vaj
  • 2 nagyobb darab bionarancs leve és héja
  • 3 nagy ek. méz
  • 2 deci narancslé
  • 1 csipet
  • görög joghurt a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a szilvákat, majd néhány perc után add hozzá a többi szükséges alapanyagot is. Ha ezzel megvagy, fedő alatt puhítsd meg a gyümölcsöket kissé, majd kanalazd ki és a maradék folyadékot forrald sűrű sziruppá. Langyosan vagy hidegen tálald – a legegyszerűbb, ha görög joghurt tetejére kanalazod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek