Ezt az isteni lazacsalátát mézes-csípős öntettel dobtuk fel

Ne ijedj meg ettől a remek öntettől, nem lesz tőle édes ez a halas fogás, csak jóval különlegesebb annál, mint amit megszoktunk. Ha csilit is keversz hozzá, még a kapszaicin jótékony hatásával is számolhatsz.

Ha még gazdagabbá tennéd, keményre főtt vagy buggyantott tojással tálald.
Ha még gazdagabbá tennéd, keményre főtt vagy buggyantott tojással tálald.Annabelle Breakey

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 3 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, csili
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 tk. méz

A salátához

  • 2 darab bőr nélküli lazacszelet
  • 0.5 darab főtt zeller felkockázva
  • 0.5 darab jégsaláta apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, lime-lé
  • 1 nagyobb darab avokádó apróra vágva
  • 8 darab koktélparadicsom összevágva
  • pirított mandulaforgács a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Rázd össze az öntet hozzávalóit, majd tedd félre. A befűszerezett halat süsd meg oldalanként 5-7 perc alatt egy kevés forró olajban. A saláta alapanyagait halmozd 2 tényérra, arra mehet a hal, majd végül az öntet. Ha még gazdagabbá tennéd, keményre főtt vagy buggyantott tojással tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek