Persze, komoly szakács nem használ ketchupot, mint tudjuk, de egyrészt komolyságnak nyoma sincs bennünk, másrészt pedig ehhez az ételhez illik, méghozzá az öntetébe kerül majd. A szósz nagyon egyszerű: keverj össze majonézt, ketchuppal, borssal, sóval és csípős szósszal, ha szereted. Ha meguntad így, kipróbálhatod mézes-mustáros-olívás öntettel is.
Hozzávalók 2 személyre
Az alaphoz
- 4 darab burgonya
- 4 szelet bacon
- ízlés szerint só és bors
- 1 csokor petrezselyem
- 3 darab felkockázott paradicsom
Az öntethez
- 3 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál csípős szósz
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Vágd a burgonyát kockákra, majd tedd fel főni. 2 adaghoz süss meg 4 szelet bacont egy serpenyőben, majd vágd apró kockákra. A megmaradt zsiradékban süsd meg a burgonyakockákat is. Kockázd fel a friss paradicsomot, keverd el az összevágott petrezselyemmel és a burgonyával, majd sózd és borsozd őket. A tetejére szórd a baconkockákat és egy keveset az öntetből. Langyosan a legfinomabb!
Tipp: ha a bacont 2 sütőpapír és tepsi között sütöd meg sütőben, akkor is ropogós lesz.