Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába. Ezúttal a sütőporos változatot készítettük, mert a szokásosnál is sürgősebb volt a pogácsázás.

Jót tesz az ízének egy kevés cukor.
Jót tesz az ízének egy kevés cukor.S847

Hozzávalók

  • 50 deka liszt
  • 3 közepes levél medvehagyma apróra vágva
  • 1 nagy ek. cukor
  • 1 csapott ek.
  • 50 deka túró
  • 50 deka lereszelt vaj
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 zacskó sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a száraz hozzávalókat, majd a többi alapanyaggal keverj egy sűrű tésztát. Pihentesd egy negyedórát, szaggasd ki, kend le tojással, majd mérettől függően negyedóra alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek