Füstös salmorejo – az andalúz paradicsomleves ihlette ezt a remek fogást

Nyáron bőven elég egy-egy hideg leves, és ha az uborkásat és a gazpachót már ismered, ezt a remek zöldségeset is próbáld ki.

Jéghidegen a legfinomabb.
Jéghidegen a legfinomabb.Jorge Diaz / EyeEm

Hozzávalók 2 személyre:

  • 7 darab érett paradicsom elfelezve
  • só, bors, füstöltpaprika-por
  • 1 mk. barna cukor
  • 1 nagy szelet ciabatta a héja nélkül, kockákra vágva
  • 3 ek. füstölt olívaolaj
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • a tetejére mag nélküli szőlő és pirított mandulaszeletek
  • 1 tk. sherryecet
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le a paradicsomok felének vágott oldalait egy közepes tál felett, amíg csak a paradicsom héja marad meg, majd dobd el a bőröket. Add hozzá a kenyérkockákat, tedd át a paradicsomos keveréket egy konyhai robotgépbe, és hagyd állni 15 percig, amíg a kenyér megpuhul.

A paradicsomos keveréket a reszelt fokhagymával és az ecettel ezek után keverd simára. A gépet bekapcsolva hagyva fokozatosan öntsd bele a füstölt olívaolajat. A salmorejót szűrd át egy nagy tálba, és ízesítsd. Takard le és tedd hűtőbe nagyon hidegre, legalább 1 órára, vagy akár egy éjszakára.

 

 

 

A félbevágott szőlővel és mandulaszeletekkel a tetején tálald. 

kapcsolódó Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia
Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia

Pszichológusoktól kértünk tippeket nyári olvasmányokhoz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
9999 Ft
8500 Ft

Még több recept

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

október17., 11:24

Kímélő hétvégi fogás: sült karaj őszi, kecskesajtos-diós salátában

Ha valami könnyűt ennél annak érdekében, hogy elkerüld az őszi pluszkilókat, keverd kedvenc húsaid egy-egy remek, gazdag salátába. Így az ismerős ízekről sem kell lemondanod, miközben jóval kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe.

október17., 10:24

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

október15., 12:52

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

október18., 09:24

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

október16., 06:24

Minestrone fehérbabból friss bazsalikommal és pecorino sajttal

Egy jó kis gyors, laktató leves – nincs is ennél tökéletesebb fogás, főleg, ha a neve olaszosan cseng. Ha imádod a sajtot, a pecorino mellett ne hagyj ki belőle néhány mozzarellagolyót sem.

augusztus17., 12:52

Mustra