Hozzávalók 2 személyre
- 7 darab érett paradicsom elfelezve
- só, bors, füstöltpaprika-por
- 1 mk. barna cukor
- 1 nagy szelet ciabatta a héja nélkül, kockákra vágva
- 3 ek. füstölt olívaolaj
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- a tetejére mag nélküli szőlő és pirított mandulaszeletek
- 1 tk. sherryecet
Elkészítés:
Reszeld le a paradicsomok felének vágott oldalait egy közepes tál felett, amíg csak a paradicsom héja marad meg, majd dobd el a bőröket. Add hozzá a kenyérkockákat, tedd át a paradicsomos keveréket egy konyhai robotgépbe, és hagyd állni 15 percig, amíg a kenyér megpuhul.
A paradicsomos keveréket a reszelt fokhagymával és az ecettel ezek után keverd simára. A gépet bekapcsolva hagyva fokozatosan öntsd bele a füstölt olívaolajat. A salmorejót szűrd át egy nagy tálba, és ízesítsd. Takard le és tedd hűtőbe nagyon hidegre, legalább 1 órára, vagy akár egy éjszakára.
A félbevágott szőlővel és mandulaszeletekkel a tetején tálald.