A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab kacsacomb
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 1 deci ketchup
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. méz
  • 1 késhegynyi csilipor
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 tk. fehérborecet
  • 1 mk. reszelt gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat irdald be, majd alaposan fűszerezd és fektesd egy tepsire úgy, hogy alul a bőrös rész legyen. A combokat tedd 200 fokos sütőbe 40-50 percre, és ha már szépen kisült a kacsa zsírja, fordítsd meg őket, és úgy is adj neki 25 percet. Ha elkészültek, keverd össze a kimaradt alapanyagokat máznak, és azzal kend meg a húsokat, majd adj neki még 5 percet. Tálalás előtt 5–10 percen át pihentesd és pirított szezámmagot is szórj a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek