Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb darab kacsacomb
- ízlés szerint só, bors, rozmaring
- 1 deci ketchup
- 1 ek. paradicsompüré
- 2 ek. méz
- 1 késhegynyi csilipor
- 2 ek. szójaszósz
- 1 tk. fehérborecet
- 1 mk. reszelt gyömbér
Elkészítés:
A kacsacombokat irdald be, majd alaposan fűszerezd és fektesd egy tepsire úgy, hogy alul a bőrös rész legyen. A combokat tedd 200 fokos sütőbe 40-50 percre, és ha már szépen kisült a kacsa zsírja, fordítsd meg őket, és úgy is adj neki 25 percet. Ha elkészültek, keverd össze a kimaradt alapanyagokat máznak, és azzal kend meg a húsokat, majd adj neki még 5 percet. Tálalás előtt 5–10 percen át pihentesd és pirított szezámmagot is szórj a tetejére.