Kedvenc húsfélénk új arca: marokkói csirkeegytál jó fűszeresen

Egy kevés tökkel és gyömbérrel lesz igazán finom ez a fogás, amit, ha elkészült, egy nagy szelet kovásszal készült kenyérrel vagy párolt rizzsel érdemes tálalnod. Mindkettő nagyon finom lesz egy kis adag vajjal és sáfránnyal ízesítve.

Lila hagymával, fetával és egy kis marék mentával érdemes tálalnod egy-egy adag alaplében puhult kuszkusz tetején.
Lila hagymával, fetával és egy kis marék mentával érdemes tálalnod egy-egy adag alaplében puhult kuszkusz tetején.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkemellfilé
  • 3 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, fokhagyma, fahéj, kurkuma, kömény, koriander
  • 10 deka paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. hagyma apróra vágva
  • 25 deka sütőtök apróra vágva
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 ek. vörösborecet
  • 4 deci alaplé
  • 1 nagy ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg az olajban a hagymát, majd a lisztbe forgatott, befűszerezett húst és tököt is süsd meg kissé. Ha megpirultak, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, majd forrald össze a keveréket. Lila hagymával, fetával és egy kis marék mentával érdemes tálalnod egy-egy adag alaplében puhult kuszkusz tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek