Kedvenc húsfélénk új arca: marokkói csirkeegytál jó fűszeresen

Egy kevés tökkel és gyömbérrel lesz igazán finom ez a fogás, amit, ha elkészült, egy nagy szelet kovásszal készült kenyérrel vagy párolt rizzsel érdemes tálalnod. Mindkettő nagyon finom lesz egy kis adag vajjal és sáfránnyal ízesítve.

Lila hagymával, fetával és egy kis marék mentával érdemes tálalnod egy-egy adag alaplében puhult kuszkusz tetején.
Lila hagymával, fetával és egy kis marék mentával érdemes tálalnod egy-egy adag alaplében puhult kuszkusz tetején.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka csirkemellfilé
  • 3 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, fokhagyma, fahéj, kurkuma, kömény, koriander
  • 10 deka paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. hagyma apróra vágva
  • 25 deka sütőtök apróra vágva
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 ek. vörösborecet
  • 4 deci alaplé
  • 1 nagy ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg az olajban a hagymát, majd a lisztbe forgatott, befűszerezett húst és tököt is süsd meg kissé. Ha megpirultak, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, majd forrald össze a keveréket. Lila hagymával, fetával és egy kis marék mentával érdemes tálalnod egy-egy adag alaplében puhult kuszkusz tetején. 

kapcsolódó Fogynál? Így számold ki, mennyi kalóriára van szükséged!
Fogynál? Így számold ki, mennyi kalóriára van szükséged!

Mennyit vigyél be a fejlődéshez, mennyit a fogyáshoz?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Gyors vacsoratipp: kínai hangulatú kacsaragu egyszerűen

Ez a gyors curry nemcsak izgalmas, de a sok zöldségnek köszönhetően egészséges fogás is lesz. Már csak egy kis párolt rizs hiányzik alóla, egy nagy csokor friss petrezselyemmel elkeverve.

szeptember13., 10:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Könnyű, vega egytálétel – szójaszószos grillezett padlizsán sült rizzsel

A zöldhagyma zöldjével, friss paradicsommal és petrezselyemmel készítettük ezt a gyors fogást, ami remek akkor, ha te is egy kicsit kevesebb húst ennél, de kedveled a fűszeres, tartalmas fogásokat. Ha szereted az olvadt sajtot, abból is piríts a tetejére, miután elkészült.

május26., 10:24

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Ananászos-csirkés ramentészta mogyoróval, zöldhagymával és krémes mogyorószósszal

Egy gyorsan grillezett csirkeszelet mellett tökéletes ez az ananászos-csilis finomság, amit mindenki imádni fog, aki szívesen kipróbál izgalmas gasztrokülönlegességeket.

szeptember18., 11:24

Mustra