Tészta mandulával, brokkolival és füstölt hallal

És ami az egészet a legjobban összefogja, egy nagy adag krémsajt és reszelt sajt, amik a forró tészta hőjétől lesznek igazán krémesek. Az erős aromák mellé nem is kell más, csak egy jó nagy adag ropogós, szeletelt mandula.

Másféle zöldség is mehet bele.
Másféle zöldség is mehet bele.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag száraztészta
  • 15 deka natúr krémsajt
  • 2 nagy ek. pirított mandulaszelet (a tetejére)
  • 20 deka összevágott füstölt hal
  • 25 deka párolt brokkoli
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 mk. barna cukor
  • 20 deka reszelt ementáli
  • 1 tk. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd egyszerűen forgasd össze a hozzávalókat, és várj néhány percet, amíg a sajt egy kicsit megolvad. Frissen tört zöld borssal a tetején a legfinomabb. 

kapcsolódó 10 nagyon tuti palacsintarecept
10 nagyon tuti palacsintarecept

Szereti a palacsintát? Mi nagyon! Vaníliás, csokis, túrós, alkoholos, sült, rakott, szuperegészséges, bűnös, sós. Bónusz: bombabiztos alaprecept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

Fokhagymás lazac – spenótos-paradicsomos csicseriborsóval lesz az igazi

Ez a isteni, ízesített csicseriborsó egy nagy adag zöldséggel salátává, egy kevés reszelt parmezánnal langyos köretté varázsolható. Ha pedig vegán vendégek jönnek, csak kanalazd egy nagy adag ananászos-citromfüves párolt rizsre és szórd meg egy kevés füstölt paprikaporral.

szeptember22., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

2020. szeptember19., 06:04

Mustra