Mákos guba kezdőknek: vaníliaöntettel és meggylekvárral lesz igazán finom

Ha igazán finomra készítenéd, dobj össze egy főzött krémet, vagy kezdő változatban egy krémes pudingot, és add hozzá egy vaníliarúd magjait. Kanalazz rá sűrű meggylekvárt egy kis rummal elkeverve.

Vaniliásan és meggylekvárral egészen új szintre kerül.
Vaniliásan és meggylekvárral egészen új szintre kerül.acceptfoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab kifli felkarikázva
  • 5 dl tej
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 db vanlíiarúd kikapart magjai
  • 4 nagy ek. darált mák
  • 4 nagy ek. porcukor
  • 1 mk.
  • 2 ek. cukor
Recept idők

Elkészítés:

A mákot a porcukorral keverd el, és tedd félre. 

A  kiflit karikázd fel, a tejet keverd el a többi hozzávalóval, és forrósítsd fel. Locsold le a kiflit a tejjel, majd forgasd össze, és add hozzá a mákot is. Alaposan keverd el, és egy kivajazott jénaiban 15 perc alatt pirítsd meg a tetejét. Meggylekvárral és vaníliaöntettel a tetején a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek