Már csak az almás ragu hiányzik.Eva-Katalin
Hozzávalók 3 személyre
A raguhoz
- 4 darab alma apróra felkockázva
- 1 nagy ek. vaj
- 1 deci cider
- 6 ek. barna cukor
- 0.5 darab citrom leve és héja
- ízlés szerint fahéj, szerecsendió, gyömbér, zöld bors
A gubához
- 6 darab kifli felkarikázva
- 5 deci tej
- 5 ek. darált mák
- 2 ek. méz
- 1 mk. só
- 6 deka vaj apróra felkockázva
- 4 ek. porcukor
Elkészítés:
Az almás ragu hozzávalóit egyszerűen tedd egy serpenyőbe és addig főzd ki lángon (min. 15 perc), amíg sűrű raguvá válik.
A mákot keverd el a porcukorral és a sóval, a tejet melegítsd össze a mézzel. A felkarikázott kifliket egy tálban forgasd össze a mézes tejjel, majd a mákkal.
Ezek után tedd egy kivajazott jénaiba, vagy kisebb szilikontepsibe, tedd a vajkockákat a tetejére, majd pirítsd rá azokat a forró sütőben 10 perc alatt.
Ha elkészült, kanalazd rá az almás ragut.