Isteni, őszi mákos guba fűszeres almaraguval

A mákos guba és az őszi almák nemcsak külön-külön isteniek, de együtt is nagyon finom lesz a  végeredmény. Ha még ennél is finomabbat szeretnél, keverj el mascarponét mézzel, tojáslikőrrel és ezt a remek krémet kanalazd a két rétegközé.

Már csak az almás ragu hiányzik.
Már csak az almás ragu hiányzik.Eva-Katalin

Hozzávalók 3 személyre

A raguhoz

  • 4 darab alma apróra felkockázva
  • 1 nagy ek. vaj
  • 1 deci cider
  • 6 ek. barna cukor
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • ízlés szerint fahéj, szerecsendió, gyömbér, zöld bors

A gubához

  • 6 darab kifli felkarikázva
  • 5 deci tej
  • 5 ek. darált mák
  • 2 ek. méz
  • 1 mk.
  • 6 deka vaj apróra felkockázva
  • 4 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almás ragu hozzávalóit egyszerűen tedd egy serpenyőbe és addig főzd ki lángon (min. 15 perc), amíg sűrű raguvá válik.

A mákot keverd el a porcukorral és a sóval, a tejet melegítsd össze a mézzel. A felkarikázott kifliket egy tálban forgasd össze a mézes tejjel, majd a mákkal.

Ezek után tedd egy kivajazott jénaiba, vagy kisebb szilikontepsibe, tedd a vajkockákat a tetejére, majd pirítsd rá azokat a forró sütőben 10 perc alatt. 

Ha elkészült, kanalazd rá az almás ragut. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek