Hozzávalók
A tésztához
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 50 deka liszt
- 5 deka olvasztott vaj
- 5 deka porcukor
- 1 mk. só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 darab tojássárgája
- 2.5 deka friss élesztő
- 2.5 deci tej
A töltelékhez
- 25 deka darált mák
- 10 deka zabkeksz összetörve
- 10 deka porcukor
- 0.5 darab citrom héja
- 2 deci tej
- 2 ek. kandírozott citrom vagy lime-héj
Elkészítés:
Egy kisebb kalácskoszorúhoz mindössze annyi dolgod lesz, hogy a töltelék hozzávalóit összeforralod, majd félreteszed, utána következhet a tészta.
A langyos tejbe tedd a cukrokat és az élesztőt, majd keverd el és futtasd fel negyedóra alatt. A pihenő után dolgozd rugalmas tésztává annak minden alapanyagát, majd adj neki langyos helyen egy óra pihentőt. Ezek után nyújtsd téglalap alakúra, kend meg a töltelékkel, tekerd fel, és tedd egy megfelelő formába (egy kerek kuglófformában lesz a legszebb). Ott is pihentesd negyedórán át, majd közepesen forró sütőben 40 perc alatt süsd készre.