Nincs otthon leveles tészta? Dobj össze egy adagot, a házi sokkal finomabb.

Ha pedig belevágsz, nyugodtan triplázd az adagot és csomagold külön-külön, mert ebből aztán készülhet pestós csiga, diós-szilvalekváros papucs, vagy akár szalámis-cheddaros falatkák is.

Töltheted, formázhatod, ahogyan csak szeretnéd.
Töltheted, formázhatod, ahogyan csak szeretnéd.Diana Miller

Hozzávalók

  • 1.5 dl. hideg víz
  • 25 dkg. hideg vaj felkockázva
  • 1 mk.
  • 225 g. finomliszt, lehűtve
Recept idők

Elkészítés:

1. Dolgozd össze alaposan, minél gyorsabb mozdulatokkal a tésztát.

2. Ha összeállt, formázd hosszúkásra és lefólizáva pihentssd a hűtőben 20 percen át.

3. Lisztezett deszkán nyújtsd a formát nagyjából 40-50-szer 10 centis hosszúságúra. Hajtogasd be két oldalról, nyújtsd ki újra és hajtsd be megint a tésztát. 

4. Tedd a hűtőbe egy órára, ezek után pihentesd 5 percen át és töltheted, formázhatod ahogy szeretnéd. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek