Egy kis paprika is mehet a tejfölbe.OksanaKiian
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg beáztatott lencse
- 1.2 liter alaplé
- 1 szál fehérrépa apróra vágva
- 1 szál sárgarépa apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, babérlevél
- 1 kis pohár tejföl
- 25 dkg füstölt kolbász nagyobb darabokra vágva
- 1 tk. liszt
Elkészítés:
1. A lencsét a fűszerekkel és a zöldségekkel főzd fél órán át az alaplében.
2. A kolbászt 5 perc alatt pirítsd le egy kicsit.
3. Ha megfőtt a lencse, add hozzá a kolbászt.
4. Öt perc után a liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be, és ízesítsd, ha még szükséges. Ha magyarosra szeretnéd, egy kis pirospaprika is kerülhet bele.