Ha magyarosan készíted, paprikát adj hozzá, ha indiai változatban, akkor garam masalát.ajiravan
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg lencse
- 5 dkg búzafinomliszt
- 5 dkg zsír
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. mustár
- 0.3 dl ecet (elhagyható)
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika, babérlevél
Elkészítés:
1. Tedd fel nőni a lencsét 1,4 liter vízben vagy alaplében, és a babérlevéllel, hagymákkal, és sóval főzd puhára nagyjából fél óra alatt. A hagymát vedd ki belőle.
2. A zsiradékban pirítsd meg 2 perc alatt a lisztet, majd add hozzá a paprikát, és zárd el alatta a lángot.
3. Ha a lencse megfőtt, add hozzá a rántást, és keverd besűrűsödésig, majd add hozzá az ecetet és mustárt is. (Az ecet elhagyható.)
4. Ha besűrűsödött, már tálalhatod is.