Erre hamarosan szükség lesz: így készíts tökéletes lencsefőzeléket

Eheted tojással, de akár fasírttal, sonkával, rántott hússal és sült kolbásszal is – ez a verzió egész évben finom, nem csak újév napján.

Ha magyarosan készíted, paprikát adj hozzá, ha indiai változatban, akkor garam masalát.
Ha magyarosan készíted, paprikát adj hozzá, ha indiai változatban, akkor garam masalát.ajiravan

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg lencse
  • 5 dkg búzafinomliszt
  • 5 dkg zsír
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 0.3 dl ecet (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

1. Tedd fel nőni a lencsét 1,4 liter vízben vagy alaplében, és a babérlevéllel, hagymákkal, és sóval főzd puhára nagyjából fél óra alatt. A hagymát vedd ki belőle.

2. A zsiradékban pirítsd meg 2 perc alatt a lisztet, majd add hozzá a paprikát, és zárd el alatta a lángot.

3. Ha a lencse megfőtt, add hozzá a rántást, és keverd besűrűsödésig, majd add hozzá az ecetet és mustárt is. (Az ecet elhagyható.)

4. Ha besűrűsödött, már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek