Narancslekváros-vajas kalácspuding whiskyvel – maradékmentés felnőtteknek

Ez a fogás remek tipp húsvét utáni villásreggelikhez. Ha van időd összedobni ezt a finomságot, nem fogod megbánni a narancslekvárral és egy kevés whiskyvel tálalt hétvégi reggelit.

Nyami.
Nyami.Debby Lewis-Harrison

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyob szelet kalács felkockázva
  • 3 nagy ek. narancslekvár
  • 3 cl whisky
  • 2 dl tejszínhab felverve (a tetejére)
  • 2.5 deci főzőtejszín
  • 1 mk. vaníliakivonat
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • 2 nagy ek. cukor
  • 1 mk.
Recept idők

Elkészítés:

A lekvárt keverd el a whiskyvel és tedd félre, ahogy a tejszínt is. 

A kalácsszeleteket locsold meg a többi hozzávaló keverékével, majd egy kivajazott jénaiban süsd készre. Tálald a lekvárral, majd a tejszínnel a tetején. Ha szereted, mazsolát is adj hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek