Narancslekváros-vajas kalácspuding whiskyvel – maradékmentés felnőtteknek

Ez a fogás remek tipp húsvét utáni villásreggelikhez. Ha van időd összedobni ezt a finomságot, nem fogod megbánni a narancslekvárral és egy kevés whiskyvel tálalt hétvégi reggelit.

Nyami.
Nyami.Debby Lewis-Harrison

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyob szelet kalács felkockázva
  • 3 nagy ek. narancslekvár
  • 3 cl whisky
  • 2 dl tejszínhab felverve (a tetejére)
  • 2.5 deci főzőtejszín
  • 1 mk. vaníliakivonat
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • 2 nagy ek. cukor
  • 1 mk.
Recept idők

Elkészítés:

A lekvárt keverd el a whiskyvel és tedd félre, ahogy a tejszínt is. 

A kalácsszeleteket locsold meg a többi hozzávaló keverékével, majd egy kivajazott jénaiban süsd készre. Tálald a lekvárral, majd a tejszínnel a tetején. Ha szereted, mazsolát is adj hozzá. 

kapcsolódó Videó: ha a bundás kenyér szintet lép
Videó: ha a bundás kenyér szintet lép

Kéne valami egyszerű, de jó ötlet reggelire? Négy variáció egy gyors videóban.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez az avokádós panzanella pirított kalácsfalatokkal a legfinomabb

Ha nálad is marad húsvétról egy nagy csücsök száraz kalács, ki ne dobd: készíts belőle felfújtat, vagy krutont levesekhez és salátákhoz. Ezzel a recepttel a kalácsból is készíthetsz valami egészségeset.

április2., 10:44

Ez a csokis kalács olyan, mint egy hatalmas kakaós csiga

Ha szeretitek a kakaós csigát, próbáljátok ki ezt a csokis kalácsot, ami egy kicsit olyan, mintha iskolás kedvencünk családi változata lenne. Jut belőle mindenkinek, és még másnap is finom.

2020. április19., 06:04

Kevert süti lime-mal és fekete ribizlivel – máklikőrrel elkevert erdeigyümölcs-lekvárral még izgalmasabb

Nem kellenek különleges technikák és eszközök ahhoz, hogy különleges édességeket készíts. Egy-egy rusztikus fogás egy jól eltalált ízkombinációban pont elég a sikerhez.

július25., 10:24

Ha vajjal és vaníliával pirítod meg a kalácskockákat, levesek tetején is jól működnek majd

A legjobb az egészben az, hogy a kissé száraz kalácsok és kelt tészták is új életre kelnek a vajnak és a vaníliának köszönhetően. Nemcsak a gyümölcsös levesekben klassz, de egy-egy semleges ízű zöldséges fogást is feldobhatsz vele: a zeller-, az édesburgonya- és a burgonyalevesek tetején is tökéletes. Ha vanília helyett szarvasgombaolajat használsz, még több sós leves tetején bevetheted.

2020. május23., 06:00

Ez a gesztenyés-vörös áfonyás kalács tökéletes lesz húsvétra

A sűrű, aromás gesztenyemasszát nem csak karácsony könyékén érdemes felhasználnod. Tökéletes a húsvéti kalács ízesítőjeként, de a téli smoothie-ban vagy gyors kekszek alapanyagaként is nagyon finom. Legjobb barátja egy nagy kanál feketecseresznye-lekvár, ezzel érdemes megkóstolnod az elkészült kalácsszeleteket.

március27., 12:52

Imádod az almás édességeket? Készítsd idén a kalácsot kedvenc gyümölcsöddel!

Bizony, az alma a kalács töltelékeként megállja a helyét. Mit megállja, az egyik legfinomabb kalácsféle ez a kelt tésztás-fahéjas finomság, amihez csak egy meleg mézes tej kell, és kész a tökéletes hétvégi reggeli.

március28., 10:24

Mustra