Bármilyen friss zöldfűszerrel feldobhatod.Leks_Laputin
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb szelet lazac
- 2 nagy ek. puha vaj
- 2 ek. olaj
- ízlés szerint só, bors, citromlé és zúzott fokhagyma
- 2 nagy ek. magozott olívabogyó
- 10 deka szárított paradicsom
- 2 adag gnocchi (bolti és friss is lehet)
- 15 deka reszelt parmezán
- 1 kisebb csokor friss zsályalevél
Elkészítés:
A gnocchit főzd meg, majd a zsályalevelekkel ízesített vajban forgasd meg néhány percig és szórd meg sóval, borssal és frissen reszelt parmezánnal. (A vajnak csak az egyik felét használd fel, a másikra később szükség lesz). Add hozzá a szárított paradicsomot és az olívabogyót.
A lazacot fűszerezd be sóval, citrommal és a fokhagymával, majd a vaj és olaj keverékében néhány perc alatt süsd készre.