Heti tunkolós: kunsági pásztortarhonya magyarosan

Ha egy kisebb szelet kovásszal készült kenyér is akad, azzal érdemes fogyasztanod ezt a remek, magyaros fogást. Ha nem kockáztatnál, és olyasvalamit készítenél, amit mindenki szeret, ez a recept lesz a legjobb választás.

Gombával és gomba nélkül is készülhet.
Gombával és gomba nélkül is készülhet.Elena_Danileiko

Hozzávalók 3 személyre

  • 15 deka füstölt szalonna
  • 5 deka sertészsír
  • 20 deka vöröshagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, paprika, kömény, fokhagymapor
  • 2 darab paradicsom
  • 70 deka marhalábszár
  • 30 deka burgonya
  • 20 deka tarhonya
  • 2 kisebb darab paprika
Recept idők

Elkészítés:

Süsd össze a szalonnát és a hagymát kis lángon 10 perc alatt, majd tedd bele a felkockázott marhalábszárat, és kavargatással addig süsd, amíg a hús ki nem fehéredik.

Csak ezek után szórd meg pirospaprikával, utána tedd bele az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot és a fűszereket. Egy kevés vízzel felengedve kis lángon párold legalább fél órán át.

Amikor a hús már puha, add hozzá a felkockázott burgonyát és tarhonyát, majd annyi vizet önts rá, hogy ellepje. Fedő alatt főzd addig, amíg a burgonya és a tarhonya is megpuhul, ami még legalább 20 perc lesz.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek