Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkemellfilé felcsíkozva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor, kínai ötfűszer-keverék, tamari
  • 1 ek. rizsecet
  • 1 tk. barna cukor
  • 3 darab háromféle színű kaliforniai paprika apróra vágva
  • 2 marék pirított kesudió a tetejére
  • 3 nagy ek. szezámolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mk. frissen reszelt gyömbér
  • 2 szál zöldhagyma összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel mindössze annyi dolgod lesz, hogy egy forró wokban az olajon összepirítasz minden szükséges alapanyagot egészen addig (és nem tovább), amíg a csirkehús megpuhul. Ekkor szórd meg a kesudióval, és már el is készültél. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek