Krémes sajtos cukkini citrommal és oregánóval – nincs is ennél jobb nyári köret

A cukkini töltve is remek, és levesben is szeretjük, de ebben a sajtos köretben igazán megtalálja a helyét. A visszafogott íze nem nyomja el a remek sajtokét, így kéksajtos-almás változatban és kecskesajtos-aszalt paradicsomos verzióban is érdemes összedobnod.

Parmezán helyett kéksajttal is készülhet.
Parmezán helyett kéksajttal is készülhet.IngridHS

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab cukkini felkockázva
  • 1 darab tömlős sajt
  • 1 ek. mascarpone
  • 5 deka reszelt parmezán
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 1 mk. méz
  • 1 kevés citromhéj és citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés vaj és olaj keverékén puhítsd néhány percig a cukkiniket, majd még melegen egyszerűn add hozzá a többi szükséges alapanyagot. Langyosan és hidegen is nagyon finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek