Már csak egy kis petrezselyem és tejföl hiányzik a tetejéről.Alleko
Hozzávalók 3 személyre
- 15 dkg kolbász felkarikázva
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 10 dkg fehérrépa felkockázva
- ízlés szerint só, bors, kömény, fokhagymapor, paprika
- 0.5 pohár tejföl
- 20 dkg burgonya felkockázva
- 1 tk. liszt
- 10 dkg sárgarépa felkockázva
Elkészítés:
1. Egy lábasban süsd össze a kolbászt a hagymával, és adj neki 5-8 percet.
2. Ezek után a zöldségeket is pirítsd össze velük, majd fűszerezd, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
3. Főzd kis lángon 25 percen át, vagy ameddig a krumpli megpuhul.
4. A tejföllel elkevert liszttel sűrítsd be, és már tálalhatod is.