Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

Már csak egy kis petrezselyem és tejföl hiányzik a tetejéről.
Már csak egy kis petrezselyem és tejföl hiányzik a tetejéről.Alleko

Hozzávalók 3 személyre

  • 15 dkg kolbász felkarikázva
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 10 dkg fehérrépa felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, kömény, fokhagymapor, paprika
  • 0.5 pohár tejföl
  • 20 dkg burgonya felkockázva
  • 1 tk. liszt
  • 10 dkg sárgarépa felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

1. Egy lábasban süsd össze a kolbászt a hagymával, és adj neki 5-8 percet.

2. Ezek után a zöldségeket is pirítsd össze velük, majd fűszerezd, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

3. Főzd kis lángon 25 percen át, vagy ameddig a krumpli megpuhul.

4.  A tejföllel elkevert liszttel sűrítsd be, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek