Gyors, kolbászos lencsepörkölt magyarosan

Ha garantáltan ismerős ízeket készítenél, mégis egy kicsit új ruhában, akkor ezt a gyors ragut érdemes kipróbálnod. Nem is kell mellé más, csak egy tisztességes szelet friss, kovásszal készült kenyér.

Ha szükséges, akkor egy kis vizet is önts alá.
Ha szükséges, akkor egy kis vizet is önts alá.Rocky89

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre lencse
  • 2 bögre alaplé
  • 2 nagyobb darab paradicsom meghámozva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb darab paprika
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, őrölt kömény
  • 1 nagy ek. tejföl
  • 1 tk. liszt
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 15 deka füstölt kolbász felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét főzd meg az alaplében, a zöldségekből és a kolbászból készíts lecsót. Keverd el a két elkészült hozzávalót, majd fűszerezd, és ha szükséges, egy kis alaplevet is önts alá. A liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek