Kolbászos-csilis tészta – húszperces, tartalmas vacsora, ami nálunk friss petrezselyemmel lett még finomabb

Magyaros hangulatban készült nálunk ez a remek tésztaétel, és ha a sajtot nem sajnálod, egy nagy adag reszelt trappistát is piríts a tetejére.

Kedvenc sajtod is mehet a tetejére.
Kedvenc sajtod is mehet a tetejére.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka füstölt kolbász felkockázva
  • 3 kisebb darab jalapeño paprika felkockázva
  • 4 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, kömény, paprika és friss petrezselyem
  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 2 adag bármilyen száraztészta
  • 2 ek. balzsamecet
  • kecskesajt vagy trappista a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, a tésztát főzd meg lobogó, sós vízben. A kolbászt kissé süsd össze a paprikával, és ha ezzel megvagy, a kész tésztát is add a keverékhez. Ehhez jöhet a mascarpone és a fűszerek, majd a kedvenc sajtod és friss petrezselyem a tetejére. 

kapcsolódó Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el
Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft

Még több recept

Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

szeptember30., 10:24

Csak dobd a serpenyőbe: sertésszűz magyarosan

Remek dolog a konyhában időt tölteni a különlegesebbnél különlegesebb fogásokkal, főleg akkor, ha bőven van belőle. Ha pedig nincs, csak dobd a serpenyőbe a remek alapanyagokat, majd egy kis kuszkusszal itasd fel a levét, így a hús mellett a köret is egyetlen tálban elkészül.

október27., 09:20

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Kolbászos frittata burgonyával és újhagymával

Ha van otthon egy-két szelet kalács, azzal érdemes tálalnod ezt a remek és gazdag reggelit, ami után nyugodtan várhat az ebéd egy kicsit, mert ez biztosan egész délelőtt eltelít majd.

augusztus25., 10:24

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

október26., 10:24

Mustra