Kolbászos-csilis tészta – húszperces, tartalmas vacsora, ami nálunk friss petrezselyemmel lett még finomabb

Magyaros hangulatban készült nálunk ez a remek tésztaétel, és ha a sajtot nem sajnálod, egy nagy adag reszelt trappistát is piríts a tetejére.

Kedvenc sajtod is mehet a tetejére.
Kedvenc sajtod is mehet a tetejére.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka füstölt kolbász felkockázva
  • 3 kisebb darab jalapeño paprika felkockázva
  • 4 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, kömény, paprika és friss petrezselyem
  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 2 adag bármilyen száraztészta
  • 2 ek. balzsamecet
  • kecskesajt vagy trappista a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, a tésztát főzd meg lobogó, sós vízben. A kolbászt kissé süsd össze a paprikával, és ha ezzel megvagy, a kész tésztát is add a keverékhez. Ehhez jöhet a mascarpone és a fűszerek, majd a kedvenc sajtod és friss petrezselyem a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek