Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

Egy kevés zöldfűszer is mehet a tetejére.
Egy kevés zöldfűszer is mehet a tetejére.rlat

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 ek. olaj
  • 15 deka kolbász
  • 15 deka póréhagyma
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 15 deka reszelt (füstölt) sajt
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • bármilyen zöldség vagy gomba ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Süsd össze egy kanál olajon az összevágott hagymát és a kolbászt, majd ha ezzel megvagy, dolgozd el a keveréket alaposan a többi hozzávalóval. Öntsd egy kisebb szilikontepsibe és közepes lángon süsd néhány percen át a sütőben. Ha elkészült, azonnal tálald, mert a tojás akkor a legtökéletesebb, ha nincs túlsütve. 

kapcsolódó Megúszós köret az ünnepekre is: melyik a legjobb mirelit sült krumpli?
Megúszós köret az ünnepekre is: melyik a legjobb mirelit sült krumpli?

A legtöbbet az ellenségeinknek sem kívánnánk, de azért akadnak kivételek is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fehérkolbász-saláta grillezett körtével – ezt próbáld ki, ha szereted az édes és sós ízeket együtt!

Osztrák hangulatú az egyik legnagyobb téli kedvencünk, és ha te sem ijedsz meg a különleges ízek kombinációjától, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Nálunk csilis majonézzel a nyerő.

január9., 06:04

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Ez az édesburgonya-casserole vörös cheddar szósszal a legfinomabb

A remek, sajtos öntethez csak melegíts össze 20 deka lereszelt sajtot egy kisebb, dobozos tejszínnel, egy mokkáskanál barna cukorral és ízesítsd rózsaborssal. Tökéletes lesz a langyos, édesburgonyás fogás tetején.

október4., 10:24

Csak dobd a serpenyőbe: sertésszűz magyarosan

Remek dolog a konyhában időt tölteni a különlegesebbnél különlegesebb fogásokkal, főleg akkor, ha bőven van belőle. Ha pedig nincs, csak dobd a serpenyőbe a remek alapanyagokat, majd egy kis kuszkusszal itasd fel a levét, így a hús mellett a köret is egyetlen tálban elkészül.

október27., 09:20

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

október26., 11:24

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

október25., 11:24

Mustra