Fagyival és tejszínnel is remek.LauriPatterson
Hozzávalók
A tésztához
- 1 nagy bögre liszt
- 12.5 deka vaj
- 1 csapott tk. só
- 2 ek. cukor
- 2 nagy ek. kókuszreszelék
- 1 kevés hideg víz
A töltelékhez
- 1.5 deci tejszín
- 3.5 deci sűrű kókusztej
- 2 nagy ek. étkezési keményítő
- 1 mk. só
- 5 ek. cukor
- 2 nagy ek. kókuszreszelék
- 0.5 deci kókuszlikőr
- 6 deka vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalót gyúrd homogén, sűrű tésztává, nyújtsd ki és tedd a fagyasztóba. 10 perc után vedd ki, és 15 perc alatt süsd készre egy piteformában.
A kóksztejet forrald fel, add hozzá a tejszínnel elkevert keményítőt, és sorban a krém többi hozzávalóját. Kevergesd kis lángon, amíg besűrűsödik, majd öntsd a tésztára. Hidegen, tejszínnel és étcsokoládé-forgácsokkal tálald.