Hozzávalók
Az alaphoz
- 6 darab tojásfehérje
- 6 ek. cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 ek. olaj
- 2 ek. kekszmorzsa
- 0.5 zacskó sütőpor
- 20 deka földimogyoró
- 25 deka Nutella
A krémhez
- 0.5 deci tej
- 6 darab tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek. liszt
- 10 deka étcsoki
- 0.5 deci krémlikőr
- 15 deka vaj
- 3 ek. cukor
- 1 mk. só
- 38 deka háztartási keksz
- 3 deci langyos tej
Elkészítés:
A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját keverd csomómentesre, lassan keverd hozzá a tejet, és főzd sűrű krémmé. A tetejét folpackkal takard le, és így hagyd kihűlni.
A mogyorót egy üres serpenyőben pirítsd meg, majd törd durvára. A tojásfehérjéket a cukorral verd fel keményre, add hozzá a többi hozzávalót, majd borítsd tepsire és szórd meg a mogyoróval. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt süsd készre. Amikor kész, a sütőpapírt szedd le róla, melegen kend rá a Nutellát. Ha a krém kihűlt, add hozzá a cukorral habosra kevert vajat. Felezd el, és az egyik felébe keverd a megolvasztott csokoládét.
Így rétegezd: először jöjjön a mogyorós-nutellás alap, a langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz és végül a csokis krém. Hűtőben néhány óra kell neki, majd tejszínhabbal és reszelt csokoládéforgácsokkal a tetején tálald.