Mogyorós Kinder Bueno desszert – felnőtteknek egy kevés krémlikőr is kerülhet bele

A népszerű édesség ízeit idézi ez a klassz édesség, ami a téli és a melegebb tavaszi-nyári napok hangulatához is tökéletesen illik. Télen meleg sütőtöklekvárral, nyáron jeges kávé mellett érdemes tálalnod.

Mogyoró helyett diót is használhatsz.
Mogyoró helyett diót is használhatsz.TeresaKasprzycka

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 6 darab tojásfehérje
  • 6 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. kekszmorzsa
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 20 deka földimogyoró
  • 25 deka Nutella

A krémhez

  • 0.5 deci tej
  • 6 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek. liszt
  • 10 deka étcsoki
  • 0.5 deci krémlikőr
  • 15 deka vaj
  • 3 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 38 deka háztartási keksz
  • 3 deci langyos tej
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját keverd csomómentesre, lassan keverd hozzá a tejet, és főzd sűrű krémmé. A tetejét folpackkal takard le, és így hagyd kihűlni.

A mogyorót egy üres serpenyőben pirítsd meg, majd törd durvára. A tojásfehérjéket a cukorral verd fel keményre, add hozzá a többi hozzávalót, majd borítsd tepsire és szórd meg a mogyoróval. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt süsd készre. Amikor kész, a sütőpapírt szedd le róla, melegen kend rá a Nutellát. Ha a krém kihűlt, add hozzá a cukorral habosra kevert vajat. Felezd el, és az egyik felébe keverd a megolvasztott csokoládét.

Így rétegezd: először jöjjön a mogyorós-nutellás alap, a langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz és végül a csokis krém. Hűtőben néhány óra kell neki, majd tejszínhabbal és reszelt csokoládéforgácsokkal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek