Bármikor jól jöhet: kaszinótojás egyszerűen

Minden házibuliban jó, ha van egy nagy adag kaszninótojás, de akár vacsorára is összedobhatsz egy adagot az év bármelyik napján.

Ha kezdő vagy a konyhában, legegyszerűbb, ha félbevágod.
Ha kezdő vagy a konyhában, legegyszerűbb, ha félbevágod.sbossert

Hozzávalók

A tojáshoz

  • 4 db keményre főtt tojás
  • 4 dkg puha vaj
  • 1 kk. mustár
  • 1 nagy ek. majonéz
  • só, bors és fehér bors ízlés szerint

A bevonathoz

  • 2 ek. majonéz
  • 1 ek. tejföl
  • só ízlés szerint
  • 1 mk. mustár
  • néhány csepp citromlé
  • 1 mk. cukor
Recept idők

Elkészítés:

  1. A vajat keverd habosra.
  2. A főtt tojásokat pucold meg, szedd ki mindegyik sárgáját (vagy az alját vágd le, vagy felezd el) és keverd el a vajjal.
  3. Add hozzá a majonézt és a fűszereket ( só, mustár bors ) és jól dolgozd össze.
  4. A kapott masszát tölsd az üregekbe és a megtöltött tojásokat tedd egy tálra.
  5. A bevonathoz készítsd el a sűrű tartármártást és öntsd a tojásokra (ez elhagyható).
  6. Hűtőben hagyd állni néhány órán át. 
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?
Érdekességek