Ha kezdő vagy a konyhában, legegyszerűbb, ha félbevágod.sbossert
Hozzávalók
A tojáshoz
- 4 db keményre főtt tojás
- 4 dkg puha vaj
- 1 kk. mustár
- 1 nagy ek. majonéz
- só, bors és fehér bors ízlés szerint
A bevonathoz
- 2 ek. majonéz
- 1 ek. tejföl
- só ízlés szerint
- 1 mk. mustár
- néhány csepp citromlé
- 1 mk. cukor
Elkészítés:
- A vajat keverd habosra.
- A főtt tojásokat pucold meg, szedd ki mindegyik sárgáját (vagy az alját vágd le, vagy felezd el) és keverd el a vajjal.
- Add hozzá a majonézt és a fűszereket ( só, mustár bors ) és jól dolgozd össze.
- A kapott masszát tölsd az üregekbe és a megtöltött tojásokat tedd egy tálra.
- A bevonathoz készítsd el a sűrű tartármártást és öntsd a tojásokra (ez elhagyható).
- Hűtőben hagyd állni néhány órán át.