Mediterrán karfiolpizza darált hússal és hideg joghurttal

Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.

Ha szereted a sajtot, nincs kifogás.
Ha szereted a sajtot, nincs kifogás.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb fej karfiol lereszelve
  • 1 nagyobb darab tojás
  • 1 deci Marinara-szósz
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 10 deka kolbász összevágva
  • 35 deka darált hús
  • 2 nagy ek. a tetejére zöldfűszerekkel elkevert joghurt
  • 1 deci vörösbor
  • só, bors, fokhagyma, kömény, fahéj, csili
  • 1 csapott tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be egy kicsit a karfiolt, majd 15 perc után egy konyharuhán át nyomkodd ki. Keverd el a tojással, formázz 2 pizzalapot belőle, és süsd 10 percen át. 

Közben a többi hozzávalóból készíts egy sűrű ragut a hagyományos módon: előbb a zsiradék és a hagyma, majd a hús és a többi hozzávaló kerüljön a serpenyőbe. Tíz perc után kanalazd a ragut az alap tetejére, majd süsd még 10 percen át. Végül egy adag bármilyen friss zöldfűszerrel elkevert joghurttal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek