Karamell-körte blondie: mandulaszeletekkel a tetején próbáld ki!

Ha alig fél órád van egy remek sütire, készíts egy fiom blondie-t. A brownie világos színű változatát nálunk néhány kocka karamellben puhult körte dobta fel. Naná, hogy almával is finom, ha pedig a különlegességeket kedveled, helyettesíts az őszi gyümölcsöket kockára vágott, narancsos-fahéjas sütőtökkel.

Hidegen a legfinomabb.
Hidegen a legfinomabb.Debra Angel

Hozzávalók

  • 10 deka puha vaj felolvasztva
  • 10 deka fehér csoki felolvasztva
  • 1 mk.
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 5 ek. porcukor
  • 3 nagy ek. kristálycukor
  • 2 nagyobb darab körte apróra felkockázva
  • 1 nagyobb tk. sütőpor
  • 2 kisebb darab tojás
  • ízlés szerint szerint néhány evőkanál tejföl
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 nagy bögre liszt
Recept idők

Elkészítés:

A kristálycukorból késztíts kis lángon karamellt egy száraz serpenyőben és ha ezzel megvagy, add hozzá a vaj harmadát és a körtét, majd ebben puhítsd meg az apróra vágott gyümölcsöket. A többi hozzávalót készítsd elő, keverd el alaposan a száraz hozzávalókat, majd egyesével a folyékonyakat is add hozzá. A tejfölt elég a legvégén, abból csak annyi kell, hogy sűrűn folyó tésztát kapj végül. Ha ezzel megvagy, keverd el a körtedarabokkal és közepesen forró sütőben süsd tűpróbáig a sütit. A tészta magasságától függően ez legalább 30 perc lesz. Mandulaszeletekkel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek