Hozzávalók
- 10 deka puha vaj felolvasztva
- 10 deka fehér csoki felolvasztva
- 1 mk. só
- 0.5 darab citrom leve és héja
- 5 ek. porcukor
- 3 nagy ek. kristálycukor
- 2 nagyobb darab körte apróra felkockázva
- 1 nagyobb tk. sütőpor
- 2 kisebb darab tojás
- ízlés szerint szerint néhány evőkanál tejföl
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 nagy bögre liszt
Elkészítés:
A kristálycukorból késztíts kis lángon karamellt egy száraz serpenyőben és ha ezzel megvagy, add hozzá a vaj harmadát és a körtét, majd ebben puhítsd meg az apróra vágott gyümölcsöket. A többi hozzávalót készítsd elő, keverd el alaposan a száraz hozzávalókat, majd egyesével a folyékonyakat is add hozzá. A tejfölt elég a legvégén, abból csak annyi kell, hogy sűrűn folyó tésztát kapj végül. Ha ezzel megvagy, keverd el a körtedarabokkal és közepesen forró sütőben süsd tűpróbáig a sütit. A tészta magasságától függően ez legalább 30 perc lesz. Mandulaszeletekkel a tetején tálald.