Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

Mozzarellagolyókkal a legfinomabb.
Mozzarellagolyókkal a legfinomabb.HeikeRau

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb fej karalábé felkockázva
  • 2 bögre alaplé
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó
  • mozzarellagolyók és pirított kalács a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a karalábét az alaplében, majd pürésítsd a keveréket és szűrd le. Ezek után add hozzá a tejszínt, fűszerezd, majd mozzarellagolyókkal és a kalácskockákkal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek