Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb darab karajszeletek
- 10 deka kecskesajt összemorzsolva
- 2 marék dió
- 2 nagyobb fej cékla
- 2 marék rukkola
- ízlés szerint a tetejére olívaolaj és balzsamecet
- 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 1 ek. vaj
- 2 kisebb darab zöldalma felkockázva
- 1 nagyobb darab avokádó felkockázva
Elkészítés:
A céklát főzd sós vízben 30 percig, a húst közben kend meg egy kis olajjal és zúzott fokhagymával, majd tedd félre szobahőmérsékleten pihenni legalább negyedórát. Ha ezzel megvagy, az olaj és vaj keverékében, oldalanként 8-10 perc alatt süsd készre vastagságtól függően.
Sózd és borsozd, majd tedd félre pihenni a húst, közben hámozd meg és kockázd fel a céklát, és forgasd össze a többi alapanyaggal és az ízesítőkkel.
Ha ezzel megvagy, csíkozd fel a húst, és tálald a saláta tetején.