Kímélő hétvégi fogás: sült karaj őszi, kecskesajtos-diós salátában

Ha valami könnyűt ennél annak érdekében, hogy elkerüld az őszi pluszkilókat, keverd kedvenc húsaid egy-egy remek, gazdag salátába. Így az ismerős ízekről sem kell lemondanod, miközben jóval kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab karajszeletek
  • 10 deka kecskesajt összemorzsolva
  • 2 marék dió
  • 2 nagyobb fej cékla
  • 2 marék rukkola
  • ízlés szerint a tetejére olívaolaj és balzsamecet
  • 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
  • 2 kisebb darab zöldalma felkockázva
  • 1 nagyobb darab avokádó felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A céklát főzd sós vízben 30 percig, a húst közben kend meg egy kis olajjal és zúzott fokhagymával, majd tedd félre szobahőmérsékleten pihenni legalább negyedórát. Ha ezzel megvagy, az olaj és vaj keverékében, oldalanként 8-10 perc alatt süsd készre vastagságtól függően. 

Sózd és borsozd, majd tedd félre pihenni a húst, közben hámozd meg és kockázd fel a céklát, és forgasd össze a többi alapanyaggal és az ízesítőkkel. 

Ha ezzel megvagy, csíkozd fel a húst, és tálald a saláta tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek