Számos olyan kedvencünk akad, amik néhány perc extra munkával és egy-egy pluszfűszer hozzáadásával elegáns fogássá emelkedik. Ilyen például az a lazac, ami ragacsos rizzsel összekeverve, majonézzel, Srirachával és sült algalapokkal remek vacsorát szolgáltat, ha viszont egy gyors, narancsos-szerecsendiós öntetet készítesz mellé, tökéletes lesz a karácsonyi asztalon is.
Olyan ételeket mutatunk be most, amelyek az ünnepekre is bevethetők, de akkor is jólesnek, ha épp egy szerda délután szolgálod fel őket.
Ilyenek az igazi megúszós karácsonyi receptek
Ha már felcsigáztuk az érdeklődésed, jöjjön elsőként az emlegetett lazac egy szupergyors öntettel! Azért szeretjük ezt a sült halas fogást, mert ha vendéget várunk, akkor is nagyon finom, az ünnepi asztal közepén is remekül megállja a helyét, de nincsen vele annyi gondod, hogy hétköznapon már ne is akarj nekiállni elkészítésének. Ha felkeltettük az érdeklődésed, akkor a receptet itt találod meg!
A saláták is feldobhatnak egy fogást: a legtöbben a franciasalátát szoktuk meg klasszikus karácsonyi fogásként, de egyáltalán nem kötelező, hogy ezt tálald fel! Mit szólnál, ha inkább egy még ma is különlegesnek számító gránátalmás salátával dobnád fel a menüt? Egy egyszerűbb hús mellé ideális választás lehet ez. Ha már írod is a bevásárlólistát, a recepthez ide kattints!
Nincs az az ünnepi ebéd, aminek a végére ne lenne szükség egy desszertre. Következő ajánlatunk volt az a fogás, amit a Jóbarátokban Rachel véletlenül egy kevés marhahússal bolondított meg, amikor a szakácskönyv lapjai összeragadtak. A málnás trifle egy remek, és nagyon jól variálható desszert. Általában inkább édes hozzávalók kerülnek bele, így kevésbé unortodox az íze. Ha kipróbálnád, itt a recept!
A garnéla is az az étel, ami önmagában emeli egy est fényét. Nagyon látványos, és szupergyorsan elkészíthető receptet kínálunk hozzá, amit akár hétvégén, akár az ünnepek valahanyadik napján összedobhatsz. Ha lila színű burgonyából csinálsz mellé pürét, vagy hercegnőburgonyát sütsz, nem dolgozol vele többet, mégis különleges fogásnak tűnik majd. Ha elkészítenéd, itt a recept!
Végezetül jöjjön egy kence, amely mártogatósként is megállja a helyét. Miért ne dobhatnál hát össze hétköznap este egy remek lazackrémet? Csak egy-két szelet füstölt lazac kell hozzá, és egy jó aprítógép. Egészséges és nagyon elegáns fogás lesz a végeredmény, amit akár egy nagyobb vacsora előételeként, akár egy brunch főszereplőjeként is bevethetsz. A receptet itt keresd! További ötletekért pedig ide kattints!
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés