Kapribogyós lazac: könnyű és izgalmas mediterrán fogás

Grillezz mellé cukkinit, vágj apróra aszalt paradicsomokat, készíts egy könnyű, fűszeres öntetet olívaolajjal, és már meg is van a tökéletes köret a percek alatt elkészült vacsorád mellé.

Könnyen lesz elegáns vacsora belőle.
Könnyen lesz elegáns vacsora belőle.artisteer

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab bőr nélküli lazacszelet
  • 1 tk. puha vaj
  • 2 ek. olaj
  • 1 deci tejszín
  • 1 nagy evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • ízlés szerint só, bors és néhány csepp citromlé
  • 3 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd készre a befűszerezett halat oldalanként úgy 6 perc alatt. Ha ezzel megvagy, vedd ki a zsiradékból, és öntsd a serpenyőbe a többi hozzávalót, majd jól melegítsd össze a szószt. Ha elkészült, vedd le a tűzről, és kanalazz belőle egy keveset a lazacszeletek tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek