Káposztás bukta egyszerűen – reggelire, vacsorára és utazáshoz is tökéletes

Egy gyors bukta mindazoknak, akik már unják a túrós és lekváros változatot. A sós verzió is remek, főleg egy nagy pohár langyos vaníliás tej mellett.

Egy kevés porcukorral a tetején sem rossz.
Egy kevés porcukorral a tetején sem rossz.bernjuer

Hozzávalók

  • 1 deci langyos tej
  • 2 deci lanagyos víz
  • 2 deka élesztő
  • 5 deka cukor
  • 1 tk.
  • 7 deka zsír felolvasztva
  • 50 deka liszt
  • 1 nagyobb darab tojássárgája
  • 1 nagy fej káposzta lereszelve, összevágva
  • só, bors
  • tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A besózott káposztát pihentesd egy kicsit, majd nyomkodd ki és egy kevés olajon, fedő alatt, kis lángon pirítsd barnára. 

Az élesztőt futtasd fel egy kevés langyos tejben a cukorral, majd a kimaradt hozzávalókból gyúrj egy lágy, rugalmas tésztát. Pihentesdt 45 percig, nyújtsd ki és szaggasd téglalapokra, töltsd meg a káposztával. Így is adj neki 20 percet, majd kend le tojással és 20 perc alatt süsd készre. Ha nem rakod túl távol egymástól a buktákat, felfelé nőnek majd a sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek