Heti beledobálós: kacsamell szilvával és édesburgonyával

Szeretjük azokat az ételeket, amik igyekeznek a kezünkre játszani és nem várják el a az embertől, hogy munka után még órákon át varázsoljon, majd millió tálat mosogasson a konyhában. Íme, itt is van az egyik közülük, ami úgy egyszerű, hogy közben nem melegszendvics, de még csak nem is leves, hanem egy remek, izgalmas kacsasült, amivel együtt a körete is elkészül egyetlen serpenyőben.

Friss uborkával és savanyított zellerrel tálald.
Friss uborkával és savanyított zellerrel tálald.Ryzhkov

Hozzávalók 2 személyre

  • 35 deka kacsamell
  • 25 deka szilva felkockázva
  • 0.5 deci vörös bor
  • 3 ek. olaj
  • 1 nagy ek. vaj
  • 3 közepes darab édesburgonya
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 1 ek. szilvalekvár
Recept idők

Elkészítés:

A kacsáról vágd le a bőrét, a zsiradékot és vágd félujjnyi szeletekre, majd fűszerezd be. Az édesburgonyát kockázd fel és tedd egy zöldségpárolóba. 

 A zsiradékot melegítsd össze és süsd a kacsát benne 10 percen át a fokhagymával. Ezek után az összes eddig kimaradt alapanyagot add hozzá és adj neki még 10 percet fedő nélkül. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek