Csirke naranccsal, juharsziruppal és mustárral

Egy különleges ízkombináció, ami saláta tetején és egyszerű párolt rizzsel is finom lesz. Ne ijedj meg a juharsziruptól, remek aromát ad majd neki.

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab csirkecombfilé
  • 3 ek. juharszirup
  • ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika, színesbors-keverék összetörve
  • 1 darab narancs leve és héja
  • 1 ek. narancsszörp
  • 1 ek. fehérborecet
  • 3 ek. ketchup
  • 3 ek. olívaolaj
  • 3 ek. szójaszósz
  • vaj és olaj keveréke a sütéshez
  • 1 ek. mustár
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett húsokat süsd készre a vaj és olaj keverékében, közben a többi hozzávalót alaposan rázd össze. Ebben forgasd meg az elkészült húsokat, és ha szeretnéd, ezt a szószt is pirítsd rá a csirkére néhány percig. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek