Ezekben a különleges fogásokban is nagyon finom a joghurt

Amióta a joghurtot felmosóvödörnyi bödönökben is árulják, nálunk mindig akad egy-egy jobb sorsra érdemes adag belőle. Ha nálad is ez a helyzet, fusd át e heti joghurtos receptjeinket, hátha megtalálod közöttük új kedvenced.

Ha hasznosan töltenéd a szabadidőd, és te is szeretsz a konyhában tevékenykedni, jó, ha tudod, hogy joghurtot te magad is készíthetsz. Annyit fontos tudnod róla, hogy többféle joghurt készülhet otthon is, de mindegyiknél az a legfontosabb, hogy a lehető legmagasabb zsírtartalmú tejet használd. A legjobb, ha házi tejből dobod össze, de ha csak bolti tej van kéznél, a legegyszerűbb zacskós tej lesz a befutó, ami amúgy csak pár napig állna el. A másik fontos tényező, hogy milyen joghurtot használsz oltóanyagnak. Lehetőleg olyan natúr fajtát válassz, ami élőflórás, élő joghurtkultúrát tartalmazó felirattal van ellátva, és eltarthatósága rövid idejű.

És ha elkészült, arra is van ötletünk, mihez kezdj vele!

Próbáld ki a ropogós pattogatott kukoricát a desszertek tetején! Talán fura, de finom, és naná, hogy semmi köze a hagyományos panna cottához.

Jöhet egy klassz kenyérhelyettesítő? Langyosan, fűszeres fekete tea mellett tökéletes reggeli lesz belőle.

Mártogatósokban is remek egy-egy kanál sűrű joghurt. Ez például tökéletes zöldségek, csipszek és gyors házi kenyerek mellett is.

Húsok mellett nincs is jobb a saláták tetején, de akár a sültek ízesítőjeként is, mint a joghurt. 

A joghurt süteményekben is működik: sűrű és puha tészta lesz a végeredmény. Próbáld ki például ebben a remek kevert sütiben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra