Perzsa joghurtleves – tökéletes nyári fogás, amit még főznöd sem kell

Egy joghurtba pácolt, grillezett csirkecombfilé elé például remek ez a leves. A desszerttel sem kell sokat foglalkoznod és a forró sütő mellett állnod, mert ezen a héten izgalmas, hidegen készülő desszertekkel készültünk.

Nagyon egyszerűen összedobhatod.
Nagyon egyszerűen összedobhatod.Burcu Atalay Tankut

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 bögre pirított dió
  • 2 közepes pohár görög joghurt
  • 1 bögre jeges víz
  • 0.5 bögre aranymazsola
  • 0.5 darab uborka kis kockákra vágva
  • 1 kis csokor menta apróra vágva
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze alaposan a joghurtot és a vizet, majd ízesítsd a keveréket. Tálald tányérokba, majd egyszerűen kanalazd a közepére a többi hozzávalót. 

kapcsolódó 12 érdekesség a titokzatos Michelin-csillagról
12 érdekesség a titokzatos Michelin-csillagról

Mi köze a gumiabroncsnak az éttermekhez? Miért borulnak ki úgy a séfek? És kik a titokzatos ellenőrök?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a toszkán fehérbabos leves pillanatok alatt elkészülő, igazi mediterrán finomság

Lassan érkeznek a hűvösebb esték, de mi felkészülten várjuk mindegyiket egy-két olyan fogással, amik a nyaralás hangulatát idézik meg.

augusztus17., 12:52

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

október18., 09:24

Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

október22., 12:52

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

október10., 09:20

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Mustra