Sokan fizetnek érte, pedig most ingyen is hozzájuthatunk ehhez az orvosi vizsgálathoz

GettyImages-1452594824

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokra lehet jelentkezni májusban Budapesten. A vizsgálatokra május 17-ig lehet időpontot foglalni.

Az Egészséges Budapest szűrőbuszának szolgáltatásai június 16-ig szerte Budapesten, több helyszínen is elérhetőek lesznek. A vizsgálatokra előzetes regisztráció szükséges.

Ezekért a vizsgálatokért most nem kell fizetni

Idén is ingyenes szűrőprogramot szervez a Fővárosi Önkormányzat. A kezdeményezés keretében ingyen lehet részt venni egyebek között melanomaszűrésen, EKG-vizsgálaton, vérnyomás- és vércukormérésen, tüdőszűrésen, ultrahangvizsgálatokon, boka-, kar- és ortopédiai vizsgálaton, légzésfunkciós és laborvizsgálatokon.

Az ingyenes szűrővizsgálaton a bőr elváltozásait is ellenőrzik
Az ingyenes szűrővizsgálaton a bőr elváltozásait is ellenőrzikthodonal / Getty Images Hungary

Az ingyenes szűrővizsgálatoknak kiemelt jelentősége van a betegségek megelőzésében, miután Magyarországon minden negyedik ember olyan betegségben hal meg, ami megelőzhető lett volna. Míg Budapesten a várható élettartam 76,7 év, addig más európai nagyvárosokban az átlagéletkor meghaladja a 80 évet – nyilatkozta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Hét napon belül jön a segítség, ha daganat gyanúja merül fel

Amennyiben daganatos megbetegedés gyanúja merül fel, a Fővárosi Önkormányzat hét napon belül CT- vagy MR-vizsgálattal segít minden budapesti lakosnak. A szolgáltatás orvosi beutalóval vehető igénybe. 

Bár a mustármag valódi kulináris értékkel bír, azt kevesen tudják, hogy ennek az apró magnak számos jótékony hatása van az egészségünkre. Ha szeretnéd tudni, milyen előnyökkel jár a fogyasztása, olvasd el az erről szóló cikkünket is.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek