Indiai változatban is készítheted a csirkecombokat, már mutatjuk is, hogyan!

Csak egy adag sáfrányos vagy zöldfűszeres rizs kell mellé, és remek indiai hangulatú fogást készíthetsz szinte semmi energiabefektetéssel. Ha jó csípősre fűszerezed, egy kanál sűrű joghurttal érdemes tálalnod.

Zöldséges bulgurral és kuszkusszal is remek.
Zöldséges bulgurral és kuszkusszal is remek.Fotó: Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 ek. szójaszósz
  • 2 ek. méz
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma, csili, indiai fűszerkeverék
  • 8 darab csirkecomb (alsó)
  • 4 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat sózd meg kissé, a többi hozzávalót keverd alaposan össze. Pihentesd a pácban a húsokat, majd süsd alufólia alat 40 percig. Ha ezzel megvagy, tedd a rácsra a húsokat, és pirítsd meg egy kissé azokat 10 perc alatt a sütőben. Ha nincs otthon csicseriborsó, akkor sáfrányos rizzsel és friss medvehagymával vagy snidlinggel a tetején tálald. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

június10., 10:52

Barbecue-csirkeraguval töltött édesburgonyák – egy adag rukkolasaláta is elég mellé

Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.

március27., 12:45

Fűszeres, mexikói csirkeleves babbal, csirkével és egy kevés lime-mal

Ha épp csak egy sűrű, fűszeres levesre van időd hétköznap esténként, dobj össze egy mexikói változatot, és tálald hideg tejföllel és tortillacsipsszel a tetején! Mi ezúttal egy kevés csirkehússal készítettük.

március14., 10:40

Csirke rizzsel új szinteken: mogyorós csirkeragu narancsosan

A mogyoróvaj nagyon egzotikus hangulatot ad ennek a ragunak, aminek az ízét csak még jobban kiemeli egy kevés gyömbér és szójaszósz. Tálald zöldfűszerekkel elkevert rizstésztával vagy sáfrányos rizzsel.

március11., 10:24

Alsócombok mézzel és mustárral – grillezett gyümölcsökkel és rukkolasalátával lesz a legfinomabb

Egy paradicsomos mázzal nem tévedhetsz, ha alsócombokat készítesz, főleg, ha egy kevés méz, szójaszósz és csili is kerül az ízesítőbe. Most azonban valami újat hoztunk: mézzel és mustárral tettük még finomabbá az egyik legegyszerűbben elkészíthető húsos fogást.

május24., 10:24

Barackos csirke mandulaforgáccsal – egyszerű párolt rizzsel érdemes tálalnod

Mi nagyon szeretjük a csirkét néha egy kissé édeskésen, ha te is, akkor ezt a gyors változatot érdemes összedobnod! Grillezett zöldségek és párolt rizs mellett ugyanolyan finom.

március11., 10:44

Mustra