Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele! Isteni apró kagylótésztával, minimakarónival, és naná, hogy bármelyik kedvenc zöldséged finom lesz benne.

Három adag lesz belőle.
Három adag lesz belőle.Angelika Heine

Hozzávalók 3 személyre

  • 40 deka csirkemellfilé felcsíkozva
  • 1 ek. vaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagyobb szál répa felkockázva
  • 1 közepes szál fehérrépa felkockázva
  • 1 hagyományos bögre zsenge zöldborsó
  • 1 liter víz
  • 2 deci zsíros tejszín
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 1 ek. barna cukor
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a zsiradékban a hagymát, majd mehet mellé a hús és a zöldségek is. Adj neki 5 percet, majd öntsd fel a vízzel, és kis lángon főzd a keveréket legalább 15 percen át (közben fűszerezd ízlés szerint). 

Ha a zöldségek ressre puhultak, zárd el alatta a lángot, add hozzá a tejszínt, mascarponét, és ha már nem túl forró, egy kis citromlevet is keverj bele. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek