Heti kedvencünk: zöldborsós húsgombócleves hétvégére

Egy finom és egyszerű leves arra az esetre, ha a hagyományos húslevessel szünetelnél egy keveset. Ezek a húsgombócok hagyományos borsólevesben és krémlevesekben is remekül működnek.

Hozzávalók 3 személyre

  • 20 deka zöldborsó
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 nagyobb szál fehérrépa
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint só, bors, petrezselyem
  • 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb darab tojás
  • 3 ek. zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel főni az alaplében a répát és a fehérrépát. 

Keverd a húst, a fokhagymát, sót, borsot tojást, petrezselymet és zsemlemorzsát egy olyan masszává, amit könnyen tudsz formázni (vizes kézzel). Ha az apróra vágott zöldségek megfőttek, tedd a golyókat és a borsót a levesbe, és főzd még 8-10 percen át. 

Kóstold meg, és adj hozzá sót és borsot ízlés szerint. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek