Hozzávalók 3 személyre
- 20 deka zöldborsó
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 nagyobb szál fehérrépa
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- 40 deka darált pulykahús
- ízlés szerint só, bors, petrezselyem
- 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb darab tojás
- 3 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés:
Tedd fel főni az alaplében a répát és a fehérrépát.
Keverd a húst, a fokhagymát, sót, borsot tojást, petrezselymet és zsemlemorzsát egy olyan masszává, amit könnyen tudsz formázni (vizes kézzel). Ha az apróra vágott zöldségek megfőttek, tedd a golyókat és a borsót a levesbe, és főzd még 8-10 percen át.
Kóstold meg, és adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.